Cu o zi inaintea publicarii acestor informatii, la 12 decembrie, Wulff l-ar fi sunat pe jurnalist, care se afla intr-o calatorie oficiala in tarile din golf si nu putea fi contactat, si i-ar fi lasat un mesaj in care isi exprima furia. 

De la jumatatea lui decembrie, seful statului este acuzat ca a beneficiat de un credit imobiliar avantajos de la un cuplu de antreprenori bogati.

Desi el are un rol in principal onorific, presedintele german poate fi o autoritate morala.  Wulff si sotia sa Bettina au imprumutat 500.000 de euro de la sotia unui director de intreprindere din Osnabrueck pentru a achizitiona o casa. 

Nu atat conditiile obtinerii acestui credit, cat declaratiile lui Wulff pe aceasta tema au dat nastere acestui caz.

In februarie 2010, Wulff a fost nevoit sa se explice in Parlamentul din Saxonia Inferioara, land pe care il conducea, cu privire la relatia sa cu acest antreprenor, Egon Geerkens. El a dat asigurari ca nu are legaturi de afaceri cu acest vechi prieten. 

Bazandu-se pe existenta imprumutului, Bild l-a acuzat pe Wulff ca a mintit Parlamentul.  Inainte de Craciun, Wulff a prezentat scuze, recunoscand ca nu a fost "riguros".  Pe de alta parte, presedintele este suspectat luni de presa ca a obtinut de la banca regionala Baden-Wuerttemberg (BW) un credit in conditii avantajoase, ca rasplata pentru rolul sau in salvarea financiara a constructorului de automobile Porsche in 2009. 

Ziarele evoca un posibil conflict de interese, deoarece Wulff, in calitate de sef al Guvernului regional din Saxonia Inferioara, avea un loc in Consiliul de Administratie al Volkswagen, marca inrudita cu Porsche, iar BW era banca constructorului de masini sport, scrie Mediafax.