Daca Martin Blessing, directorul executiv al bancii, si-ar putea pune o dorinta cel mai probabil ar cere cateva miliarde de euro, sau ca cineva sa ii ia subsidiara cu probleme Eurohypo de pe cap sau ca expunerea bancii fata de datoriile suverane sa dispara pur si simplu.

Dar bancile, alaturi de managerii si proprietarii lor, nu se pot baza pe minuni. Ele au nevoie de bani cat mai repede. Si in conditiile in care supravietuirea Commerzbank este pusa din nou sub semnul intrebarii, actionarul sau cu sediul in Berlin - guvernul - ia in considerare o varianta extrema: in conditiile in care 25% din actiunile bancii sunt deja controlate de stat, banca ar putea fi nationalizata integral.

Conform unor surse guvernamentale, daca Commerzbank nu reuseste sa stranga indeajuns de multi bani pe cont propriu pana la vara, Berlinul va reactiva Soffin, Fondul special pentru stabilizarea sectorului financiar, si va cumpara actiuni ale bancii. Sursele mai spun ca guvernul va cumpara participatia majoritara.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.