Miller a declarat ca intelegerea semnata in mai cu China, prin care Gazprom va furniza cate 38 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, statului chinez, timp de 30 de ani, reprezinta "doar inceputul". 

"Perspectivele alimentarii pietei din China, daca ne referim la asta, sunt, pur si simplu, imense. Noi spunem ca volumul livrarilor noastre va creste curand la 60 de miliarde de metri cubi pe an, si chiar la 100", a afirmat Miller. 

Miller a precizat ca acest contract cu China aduce Gazprom venituri de 400 de miliarde de dolari, suma comparabila cu estimarile anterioare ale presei internationale. 

Gazele naturale vor fi transportate catre China prin gazoductul Power of Siberia, a carui constructie a inceput la 1 septembrie. 

Europa este in continuare cea mai mare piata a Gazprom, catre care a livrat peste 160 de miliarde de metri cubi anul trecut. 

China a consumat anul trecut circa 170 de miliarde de metri cubi de gaz, iar pana in 2020 volumul este estimat sa urce la 420 de miliarde de metri cubi pe an.