El a facut aceste declaratii miercuri, la Strasbourg, in fata europarlamentarilor, pe care i-a avertizat ca trebuie sa actioneze rapid pentru a preveni un pericol major pentru UE.

Referindu-se la un raport recent intitulat "Prabusirea zonei euro - consecintele", realizat de gigantul financiar elvetian UBS, el a declarat: "Fara indoiala suntem in pericol. Europa este in pericol", scrie Mediafax.

Documentul UBS, o institutie cunoscuta pentru analizele sale sobre, a avertizat ca din punct de vedere istoric, uniunile monetare nu se prabusesc fara un razboi civil sau alte forme de reactii autoritare.

Ministrul polonez a mers pana la a avertiza asupra dublarii ratei somajului in doi ani "chiar si in tarile bogate".

El si-a incheiat comentariile relatand o conversatie recenta cu un vechi prieteni care conduce in prezent o banca mare. "Vorbeam despre criza din zona euro. El mi-a spus: Stii, toate aceste socuri politice, economice, ar fi foarte neobisnuit ca in urmatorii zece ani sa evitam un razboi. Un razboi doamnelor si domnilor. Ma gandesc intr-adevar sa obtin carte verde pentru copiii mei in Statele Unite", a declarat el.

Citeste si:

Italia spune "Ciao, dolce vita". Parlamentul italian a aprobat aseara masurile de austeritate pentru statul din Peninsula

Cea mai mare banca a Elvetiei a pierdut 2 miliarde de dolari. Un necunoscut a efectuat tranzactii neautorizate