Seful statului a mai spus ca Guvernul nu are informatii despre eventuale inchisori CIA in Romania: "Avem informatii despre critici, dar nu stim nimic despre acest subiect", informeaza Mediafax.

Traian Basescu a negat ca relatiile Romaniei cu SUA ar fi generat tensiuni in Europa.

Acesta a afirmat ca a discutat, la intalnirile la nivel inalt de la Washington, despre acordul bilateral al carui subiect este legat de securitatea SUA, a Romaniei si a altor state europene.

"Romania a atins (prin semnarea Acordului privind amplasarea unor elementele ale scutului antiracheta al SUA, n.r.) cel mai mare grad de securitate din istoria ei", a explicat presedintele.

Traian Basescu s-a intalnit cu Barack Obama. Ce a discutat seful statului cu oficialul de la Casa Alba, timp de 30 de minute, in Biroul Oval VIDEO

Seful statului roman a adaugat ca a discutat despre situatia din Afganistan si ca a mentionat ca partea romana se va retrage doar pe masura ce isi indeplineste obiectivele.

Potrivit lui Traian Basescu, alte subiect discutat au fost legate de Republica Moldova, de situatia din regiune, dar si despre modernizarea Armatei Romaniei.

El s-a referit si la Rosia Montana, mentionand ca reluarea exploatarii miniere este de interes national si public.

Potrivit presedintelui Romaniei, publicul trebuie sa stie ce riscuri implica exploatarea cu cianuri. De asemenea, el a precizat ca nu se justifica intarzierea demararii proiectului.

Basescu a sustinut ca, in ciuda situatiei economice din UE, Romania va adera la euro. "Este foarte adevarat ca sunt destule tari in interiorul zonei euro care sunt departe de criteriile pe care noi le indeplinim la aceasta ora", a declarat seful statului.

Citeste si:

America inregistreaza un nou record al saracilor in ultima jumatate de veac: peste 46 milioane de locuitori