Razand in fata Wall Street-ului. Cum a transformat un om obisnuit 20.000 de dolari in 2.000.000, in plina criza
Chris Camillo, un director de marketing din Dallas, a investit 20.000 de dolari pe piata de capital, in 2007. Trei ani mai tarziu, suma a crescut la peste 2 milioane de dolari, in ciuda crizei economice mondiale, scrie Business Insider.
Americanul, in varsta de 37 de ani, isi pune succesul pe seama talentului sau de a prevedea trendurile si oportunitatile de afaceri, inaintea altor investitori de pe Wall Street.
Acesta a scris o carte, “Razand in fata Wall Street-ului: Cum am depasit investitorii profesionisti”, in care isi dezvaluie o parte dintre strategii.
Intr-un interviu acordat U.S.News, Camillo spune ca majoritatea celor care activeaza pe Wall Street sunt barbati de varsta medie care locuiesc si lucreaza in zone metropolitane, asa ca acestora le vine greu sa identifice trendurile rurale sau cele care implica femeile, tineretul si populatia cu venituri mici.
“Noi suntem mult mai conectati la ce se intampla in viata reala, iar prietenii si colegii nostri sunt la curent cu tot felul de noutati care pot fi de folos in aceasta industrie. Sotia mea, de exemplu, a fost prima care mi-a spus, in urma cu cateva luni, ca cei de la Target vor prelua linia vestimentara Missoni. Am inceput sa ma interesez iar in ziua lansarii ma aflam efectiv la rand in fata magazinului, alaturi de alti 150 de oameni. Aflandu-ma in mijlocul evenimentelor, am putut sa vad cu ochii mei cum totul s-a vandut intr-un interval de cateva minute. Asa ca am hotarat sa investesc si eu o suma de bani, suma care, in mai putin de 48 de ore aproape ca s-a triplat”, povesteste Camillo.
In schimb, investitorul recunoaste ca uneori este greu sa isi vanda informatiile pe care le are, pentru ca nu intotdeauna este privit ca o sursa credibila.
“Intr-adevar, inca imi este greu sa imi vand informatiile, pentru ca nimeni nu crede ca o persoana obisnuita pot sa observe ceva in viata de zi cu zi care ar putea suscita interes pe Wall Street. Dar unul dintre cele mai mari regrete ale mele este ca nu mi-am urmat cu mai multa convingere instictele”, spune acesta.
In privinta riscurilor pe care amatorii le pot intampina atunci cand se hotarasc sa investeasca, Camillo spune ca acestia trebuie sa isi depaseasca temerile, dar sa isi foloseasca in acelasi timp finantele urmand un fir logic si o strategie.
“Unul dintre primele lucruri pe care incerc sa le transmit oamenilor este sa isi rationalizeze finantele inainte de a se gandi la mari oportunitati de investire”, spune investitorul.
Pe acelasi subiect: