Documentul, transmis de Moscova ambasadelor straine, a fost publicat pe Facebook de Iulian Chifu, fost consilier prezidential in Departamentul afaceri strategice.

Pe lista se regasesc din partea Romaniei urmatorii, in ordinea prezentata de guvernul rus:

1. Iulian CHIFU, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu

2. Tiberiu-Liviu CHONDON, seful Statului Major al Fortelor Navale

3. Eugen TOMAC, presedintele PMP

4. Gheorghe HATEGAN, directorul general Transgaz

5. Adrian CIOROIANU, fostul ministru de externe, desemnat ambasador la UNESCO

Dupa ce trei deputati olandezi, care doreau sa efectueze o vizita in Rusia, au fost nevoiti sa-si anuleze calatoria intrucat MAE rus le-a refuzat viza, ministrul olandez de externe Mark Rutte a anuntat vineri ca a primit din partea Moscovei o lista cu circa 80 de responsabili din statele Uniunii Europene care au fost declarati indezirabili in Rusia, printre ei regasindu-se si liderul grupului liberal din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, transmite AFP.

Rusia a transmis mai multor ambasade europene o lista cu persoanele care nu mai au dreptul sa intre pe teritoriul rus”, a declarat seful diplomatiei olandeze in timpul unei conferinte de presa. El a adaugat ca guvernul de la Moscova a luat aceasta decizie ca represalii in urma sanctiunilor adoptate de UE impotriva Rusiei dupa sanctiunile destabilizatoare ale acesteia din urma impotriva Ucrainei, drept urmare aceasta lista “nu are niciun fundament din punctul de vedere al dreptului international”, relateaza Agerpres.