"In legatura cu sanctiunile, am avut o discutie cu oamenii de afaceri. Le-am spus sa nu se astepte ca acestea sa fie anulate curand, pentru ca este o problema de natura politica. Aceste chestiuni sunt strategice pentru unii dintre partenerii nostri in cooperarea cu Rusia si blocarea dezvoltarii noastre", a afirmat Putin, in cadrul sesiunii anuale de intrebari si raspunsuri cu cetatenii. 

El a adaugat ca Rusia nu ar trebui sa fie deranjata de sanctiunile occidentale, ci ar trebui sa le foloseasca pentru a atinge un nou nivel de dezvoltare. 

Presedintele a mai declarat ca economia Rusiei si-ar putea reveni in decurs de doi ani, tara avand suficiente resurse pentru a depasi dificultatile cu pierderi minime.

"Datorita intaririi rublei si cresterii anumitor piete si altor domenii, cred ca (recuperarea economica) s-ar putea intampla in mai putin de doi ani", a precizat el. 

"Avem suficiente resurse, in primul rand resurse umane, si suntem pregatiti sa muncim. Sarcina noastra - a presedintelui, Guvernului, Bancii centrale, liderilor regionali - este sa depasim perioada dificila cu pierderi minime. Este posibil? Eu sunt sigur ca este", a declarat Putin. 

Vladimir Putin a mai  declarat joi ca Rusia nu intentioneaza sa creeze un imperiu  si depune eforturi pentru a imbunatati cooperarea regionala in Eurasia.

Putin a vorbit despre Uniunea Economica Eurasiatica din care fac parte Rusia, Kazahstan, Belarus si alte state foste sovietice. 

El a precizat ca Rusia vrea doar sa amelioreze integrarea regionala. "Acesta este un proces normal si natural de integrare. Intreaga lume a ales calea integrarii", a afirmat Putin.  .

Presedintele rus raspunde joi intrebarilor cetatenilor, fara sa accepte intrebari din strainatate, in cadrul celei de-a 13-a sesiuni a "liniei directe cu Vladimir Putin", care a inceput la ora 12.00.