Cele 33.000 de comentarii, in majoritate coplesitoare critice, l-au atacat pe premier pentru adoptarea de masuri de austeritate sau au descris dificultati personale.

"Domnule premier, mandatul dumneavoastra abia a inceput, dar se dovedeste deja un dezastru. Somajul a devenit un mod permanent de viata", se arata in unul dintre comentarii.

Multe dintre acestea sunt lungi si contin multe detalii, noteaza Financial Times.

"In mod clar nu v-a fost oferit un loc de munca de secretariat cu jumatate de norma si 2 euro pe ora sau nu ati incercat sa impartiti o bucata mica de carne de porc la trei persoane", a scris un alt comentator.

"Ar trebui sa incercati sa traiti cu salariul minim (de 485 euro pe luna, n.r.), sa platiti chirie si sa cresteti un copil de trei ani", potrivit unui alt mesaj critic.

Furtuna de comentarii de pe pagina de Facebook a premierului a urmat anuntarii vineri seara de noi masuri de austeritate, care ar trebui sa asigure respectarea de catre Portugalia a conditiilor pachetului de ajutor extern de 78 miliarde de euro.

Multe din comentarii au fost grosolane si pline de insulte, insa unele au exprimat sustinerea pentru premier, iar peste 7.000 de persoane au dat "Like" mesajului acestuia.

Premierul a anuntat vineri o consolidare a masurilor de austeritate anul viitor pentru ca Portugalia, aflata sub asistenta financiara, nu reuseste sa isi respecte angajamentele de reducere a deficitului public.

Contributiile sociale ale angajatilor in sectoarele privat si public ar urma sa creasca. In schimb, premierul a prevazut scaderea contributiilor la agajator pentru a stimula creare de noi locuri de munca. Somajul afecteaza in Portugalia peste 15% din populatia activa.