UPDATE. Sedinta de duminica a Cabinetului va fi ultima cu Papandreou ca prim-ministru, a declarat un purtator de cuvant al Guvernului, intr-un comunicat. Sedinta se va concentra pe probleme legate de reuniunea grupului euro de luni, la care ministrul de Finante, Evangelos Venizelos, va reprezenta Grecia, precizeaza comunicatul.

Venizelos ar putea sa-si mentina postul de ministru de Finante in noul Guvern, au declarat surse citate de televiziunea elena. Printre candidatii pentru postul de premier figureaza Petros Moliviatis si Loukas Papaimos, precizeaza televiziunea.

Noul Guvern ar urma sa fie mentinut timp de patru luni, potrivit unor surse citate de televiziunea elena, iar la inceputul primaverii vor fi organizate alegeri.

Papandreou, care s-a oferit sambata sa se retraga din functie, cere de mai multe luni opozitiei de dreapta sa contribuie la formarea unui Guvern de uniune nationala pentru a salva tara de la o deriva in care este amenintata de faliment si iesirea din zona euro.

In plus, 71% dintre germani doresc sa fie consultati in cazul unei noi decizii importante, care implica Germania, pentru zona euro, potrivit unui alt sondaj publicat duminica de Bild.

De la inceputul crizei grecesti, opinia publica germana, care se considera inselata, este reticenta fata de ajutorarea acestei tari. Presa germana a ridicat tonul duminica, criticand in mod deschis evolutiile crizei. "Iar, acum, aurul nostru!", titreaza Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit caruia liderii din cadrul G20 ar vrea sa faca apel la rezervele valutare si de metale pretioase ale bancilor centrale, ale Bundesbank in special, pentru a contribui la salvarea euro, lucru dezmintit inca de sambata seara de un purtator de cuvant al Guvernului german.

"Cancelarul (Angela Merkel) a intrerpretat cu succes rolul de serif in timpul summit-ului G20. Cand, oare, va da definitiv Grecia afara?", se intreaba Die Welt.

In acelasi timp, majoritatea grecilor sunt favorabili unui Guvern de uniune nationala, propus de Executivul socialist opozitiei de dreapta reticente, si sustin in proportie de 80% mentinerea in zona euro, releva trei sondaje publicate duminica de presa greaca.

Citeste si:

De la celularul de peste 1 kg, la smartphone-urile de astazi. Evolutia telefoanelor mobile din 1973 si pana in prezent GALERIE FOTO