Guvernul britanic va lua in discutie masuri mai dure pentru companiile care angajeaza straini, a declarat ministrul de interne de la Londra, Amber Rudd, in cadrul conferintei Partidului Conservator tinuta marti la Birmingham.
Rudd a declarat ca guvernul trebuie sa aiba un control mai mare asupra numarului de persoane care se deplaseaza in Marea Britanie pentru a mentine increderea in sistem si pentru a se asigura ca angajatii locali nu sunt privati de locuri de munca.
Potrivit Times, citat de
www.stirileprotv.ro, companiile vor fi obligate sa faca public numarul de angajati straini – un proiect calificat drept o tenativa de a „face de ras” firmele care prefera imigrantii britanicilor. De asemenea, Guvernul de la Londra intentioneaza sa faca mai dificil testul pe care firmele trebuie sa il treaca inainte de a angaja un strain.
La ora actuala, companiile trebuie sa publice anuntul de angajare in Marea Britanie pentru 28 de zile inainte sa poata angaja un cetatean al altui stat – acest „test” fiind considerat de actualul Guvern unul mult prea lax.
Lira sterlina isi continua scaderea fata de euro si dolar
Lira sterlina s-a depreciat semnificativ in ultimele trei zile, dupa
anuntul premierului britanic legat de activarea articolului 50 privind iesirea tarii din Uniunea Europeana, inainte de finele lunii martie 2017, iar miercuri inregistra cel mai scazut nivel din ultimii 31 de ani in raport cu dolarul si cel mai redus nivel din 2011 in raport cu euro.
Astfel, lira sterlina a scazut sub 1,27 dolari, pentru prima data din iunie 1985, ajungand la 1,2687 dolari. De asemenea, moneda britanica s-a depreciat cu aproape 0,4% fata de euro, pana la 88,31 penny pentru un euro.
Potrivit analistilor, termenii negocierilor privind iesirea din UE vor fi determinanti pentru a se sti daca moneda britanica va suferi noi scaderi sau se va recupera.
Premierul Theresa May a anuntat duminica, la Congresul anual al Partidului Conservator, ca Marea Britanie va activa in primul trimestru din 2017 articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care stabileste o perioada de doi ani de negocieri privind retragerea unei tari din blocul comunitar.
Marti, Theresa May a declarat ca este importanta stabilirea unui calendar privind etapele iesirii tarii din UE, pentru a restabili increderea oamenilor de afaceri.
Cetatenii si oamenii de afaceri din Marea Britanie vor un anumit grad de claritate privind etapele iesirii tarii din UE.
"Vreau sa ofer oamenilor mai multe certitudini, astfel incat sa avem un proces mult mai lin cand vom intra in aceste negocieri", a precizat oficialul britanic.