Intr-un intr-un interviu pentru The Telegraph, minsitrul de Interne britanic Theresa May a declarat ca guvernul de la Londra se gandeste deja la cum sa minimizeze efectele negative pe care o eventuala preabusire a uniunii monetare europene le-ar produce pe intregul continent.

May a precizat ca exista un plan in curs de elaborare care prevede restrictionarea accesului imigrantilor care vin din tarile europene, in special din Grecia, dar si din Romania si Bulgaria, tari care, desi sunt membre ale UE, nu au acces liber pe piata muncii din Regatul Unit.

Ingrijorarile cele mai mari, insa, vin din partea Greciei, care, daca iese din zona euro, iar sistemul bancar ajunge in colaps, va genera milioane de someri care vor lua in calcul varianta imigrarii.

Ca urmare a iesirii Greciei din zona euro, Spania, Irlanda si Portugalia, cele mai vulnerabile tari din UE la ora actuala vor fi si ele grav afectate, iar Marea Britanie va fi privita ca un paradis al sigurantei, pentru ca se afla in afara zonei euro.

Ministrul de Interne dce la Londra a mai spus ca guvernul analizeaza deja trendurile in ceea ce priveste imigratia din tarile europene si cum au fost acestea transformate de evolutia crizei din zona euro.

Desi in prezent nu exista semne ca numarul celor care vin in Marea Britanie a crescut simtitor, autoritatile se asteapta la un astfel de fenomeni in saptamanile care urmeaza.

Nu mai exista cale de intoarcere. Analistii anticipeaza pana si luna in care Grecia va parasi zona euro VIDEO