Reactia acesteia vine dupa ce Theresa May a acuzat-o ca se ”joaca cu politica” inainte de declansarea iesirii Marii Britanii din UE, relateaza Reuters, preluata de News.ro.

”Guvernul scotian nu propune organizarea unui referendum acum... ci atunci cand vor fi clari termenii Brexit-ului si inainte de a fi prea tarziu alegerea unei cai alternative”, a scris premierul scotian intr-un mesaj postat pe Twitter.

De asemenea, aceasta a precizat ca orice actiune de blocare a organizarii unui al doilea referendum ar fi nedemocrata.

Theresa May a sustinut ca ”acesta nu este momentul potrivit” pentru organizarea unui al doilea referendum pentru independenta Scotiei.

Premierul Nicola Sturgeon a anuntat luni ca va cere saptamana viitoare legislativului scotian sa o autorizeze in vederea organizarii unui nou referendum pe tema independentei Scotiei.

Sturgeon a anuntat ca va actiona rapid pentru a le oferi alegatorilor scotieni posibilitatea de a face din Scotia o tara independenta inainte de Brexit.

Alegatorii scotieni au respins in urma cu trei ani independenta provinciei prin referendum, insa Sturgeon a declarat ca decizia britanicilor de a pleca din UE a provocat o ”schimbare sau circumstante materiale” pentru independenta Scotiei.

Sturgeon si-a prezentat planul in vederea referendumului. Ea va continua sa apere interesele Scotiei in negocieri. Insa ea va actiona, acum, pentru a se asigura ca Scotia are o optiune la finalul procesului Brexit-ului.