Ajuns la varsta de 50 de ani, cariera sportiva a lui Michael Jordan este cu siguranta incheiata. Insa afacerile sale par sa fie mai profitabile ca niciodata.

Din contractele aflate in desfasurare cu Nike, Gatorade, Hanes, Upper Deck, 2K Sports, Presbyterian Healthcare si Five Star Fragrances, Jordan a incasat numai anul tecut aproximativ 80 de milioane de dolari. Insa acestea nu sunt singurele surse de venit ale fostului sportiv. Jordan mai detine sase restaurante, un dealer auto, o echipa de motorsport si 80% din actiunile clubului de baschet Charlotte Bobcats.

La 10 ani dupa ce a sustinut ultimul sau meci in NBA, Michael Jordan continua sa se numere printre cel mai bine platiti sportivi din lume, fiind depasit o singura data, anul trecut, de pugilistul Floyd Mayweather, care a declarat castiguri de 85 de milioane de dolari.

Cea mai mare parte a banilor provine din The Jordan Brand, o subdivizie a Nike, care dateaza din 1984. Conform contractului initial, Jordan primea 500.000 dolari anual, plus redevente. Termenii contractului actual nu sunt publici, insa numai redeventele genereaza in prezent 60 de milioane de dolari pe an. Brandul detine acum 58% din piata pantofilor sport pentru baschet. Nike se claseaza pe locul al doilea cu o cota de piata de 34%, urmat de Adidas (5,5%) si Reebok (1,6%). Gatorade, Hanes si Upper Deck sunt si ei sponsori vechi ai sportivului.

Desi retras din activitate, Michael Jordan se bucura in continuare de o popularitate ridicata. Pagina sa de Facebook numara 22 de milioane de fani, fiind depasita doar de cele ale fotbalistilor Cristiano Ronaldo, Lionel Messi si David Beckham. Averea sa este estimata in prezent la 650 de milioane de dolari si, avand in vedere ca singura afacere la care intampina probleme este clubul de baschet Bobcats, Jordan are toate sansele sa detina si mai multi bani in viitor.

Michael Jordan s-a nascut in Brooklyn, New York, la 17 februarie 1963, fiind al patrulea din cei cinci copii ai lui Deloris si James R. Jordan. In septembrie 1989 s-a casatorit cu Juanita Vanoy, avand trei copii, Jeffrey Michael, Marcus James si Jasmine. Jordan si Vanoy au divortat in decembrie 2006, iar Juanita a primit 168 de milioane de dolari in urma partajului. In decembrie 2011,el s-a logodit cu modelul Yvette Prieto.

In 1993, la prima retragere, Jordan a semnat un contract cu echipa de baseball Chicago White Sox, insa a revenit in baschet in 1995, retragandu-se din nou in 1999 si revenind in 2001. In 2003, s-a retras definitiv, iar in prezent este patronul echipei Charlotte Bobcats, un club din NBA.