Spre exemplu, fotbalistul Dwight Yorke spune ca achizitioneaza masini si bijuterii de mii de euro fara de uite la pret, potrivit celor de la The Telegraph. 

Andrew Castle, un fost jucator profesionist de tenis, spune ca a cumparat un apartament in Spania in 2005. El a achitat 30% din costul locuintei, restul banilor fiind platiti in rate pana in 2010, adica un total de 275.000 de lire sterline (peste 438.000 de dolari). Insa, el a achitat aceasi suma, chiar daca pretul apartamentului a scazut la jumatate intre timp, din cauza crizei imobiliare.

Nici fosta glorie a tenisului mondial, Boris Becker, nu a facut miscari mai intelepte si chiar a fost acuzat de evaziune fiscala in Germania pentru ca nu si-a platit taxele catre stat si pretindea ca resedinta sa principala este in Monaco. Toate acestea l-au costat trei milioane de dolari, bani platiti, in final, statului german.

Pentru motociclistul Carl Fogarty, investitiile in amenajarea casei s-au dovedit a fi neinspirate. In 2004, a cumparat un jacuzzi in valoare de 9.000 de lire sterline, aproximativ 14.300 de dolari. Insa, in doar o luna, a devenit inutilizabil, iar apoi a aflat ca un astfel de jacuzzi costa doar 3.000 de lire sterline, intr-un alt magazin.

La fel ca jucatorul de tenis Andrew Castle, si Annabel Croft, un fost star din domeniu, a pierdut din devalorizarea proprietarilor imobiliare. In 1998, a platit pentru o casa cu trei dormitoare pentru 70.000 de lire sterline (peste 111.000 de dolari) si a vandut dupa doi ani cu acelasi pret, fara sa-si poate recupera investitiile facute in amenajarea casei.

Darren Gough, fostul jucator de cricket britanic, si-a incercat norocul cu fondurile de investitii. Suma initiala investita a fost de 6.000 de lire sterline, a urcat la 18.000 de lire, iar acum, din cauza fluctuatiilor de pe bursa, mai are doar valoare de la inceput.