Departamentul de Justitie a informat banca, in luna mai, in privinta concluziilor preliminare ale unei anchete referitoare la instrumentele financiare garantate prin credite subprime, care au fost vandute investitorilor in perioada 2005-2007.

JP Morgan a precizat ca procuratura din Sacremento, California, desfasoara investigatii civile si penale.

"Ar fi o decizie majora sa puna sub acuzare o banca de importanta majora din SUA, nu pot sa anticipez daca se va intampla acest lucru. Deseori pot avea loc investigatii paralele, civile si penale, pentru a maximiza presiunea pentru o solutie civila", a declarat John Coffe, profesor la Columbia Law School in New York.

Anchetatorii vor sa finalizeze investigatiile din ultimii ani, legate de abuzurile care au provocat prabusirea pietei imobiliare si au dus la blocarea pietelor de credit la nivel global, in 2008.

In aceasta saptamana, Comisia pentru bursa si valori mobiliare (SEC) a dat in judecata Bank of America, a doua mare institutie de credit din SUA, sub acuzatia ca a inselat investitorii intr-o tranzactie de 850 milioane de dolari cu valori mobiliare constituite din credite ipotecare.