Marti, 15 martie, la ora 15:50, un nou cutremur puternic, cu magnitudinea 6, s-a produs marti la sud-vest de Tokyo, unde imobilele s-au clatinat.

Vezi imagini LIVE cu ce se intampla in Japonia pe www.stirileprotv.ro!

Epicentrul seismului a fost localizat in prefectura Shizuoka, la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitala, si in apropierea muntelui Fuji, zona in care cutremurele au fost cel mai puternic resimtite, potrivit Agentiei de meteorologie japoneze.

Hipocentrul cutremurului a fost localizat la numai zece kilometri adancime, a precizat agentia.

Germania a decis si ea sa inchida sapte reactoare nucleare mai vechi.

Vestile din Japonia sunt din ce in ce mai proaste. Milioane de oameni sunt terorizati, dupa ce marti dimineata (ora Romaniei) au avut loc alte doua explozii la centrala nucleara de la Fukushima.
Deflagratiile nu au afectat cladirea externa, iar explozia s-a produs la reactorul 2, spre deosebire de incidentele de la reactoarele 1 si 3 nu a fost vizibila din exterior.

Vezi cum ar rezista centrala de la Cernavoda la un cutremur!

Totodata, un incendiu a izbucnit in urma unei explozii de hidrogen la reactorul 4, care era oprit pentru mentenanta in momentul producerii seismului.

Pentru moment, autoritatile japoneze dau asigurari ca nivelul radiatiilor a scazut in zona Fukushima.

O usoara crestere a temperaturii a fost inregistrata in reactoarele 5 si 6 ale centralei nucleare Fukushima 1 (nord-vestul Japoniei), avariata in urma cutremurului de vineri, a explicat un purtator de cuvant al Guvernului, relateaza AFP.
"Am observat o usoara crestere a temperaturii in reactoarele 5 si 6", a declarat Yukio Edano.

Aceste doua unitati erau oprite si se aflau in metenanta in momentul seismului. Acestea contin combustibil folosit.

Aceasta usoara incalzire ar putea fi provocata de o problema a sistemului de racire, potrivit expertilor.

Imposibilitatea de a raci combustibilul a provocat deja mai multe probleme grave, care au condus la explozii, in cladirile care adapostesc reactoarele 1,2 si 3.

Centrala Fukushima 1, care alimenteaza in mod normal regiunea Tokyo si Sendai, are sase reactoare, care dateaza din anii '70.