Nemtii nu mai vor moneda unica. Potrivit sondajelor realizate la Berlin si publicate de Frankfurter Allgemeine, mai mult de trei sferturi dintre germani nu au incredere in euro si sustin ca aceasta are viitorul limitat.

In acelasi timp, populatia considera ca Grecia ar trebui scoasa din zona euro si ca masurile de salvare a statului elen sunt puerile si nu vor avea efectul scontat.

In acest context, jurnalistii de la Daily Express sustin ca banca centrala germana ar fi inceput deja sa tipareasca din nou marci germane si ca acest lucru face parte din planul Berlinului de a parasi zona euro.

Iesirea Germaniei din zona euro ar fi un moment de importanta majora in istoria tarii si ar adanci prapastia dintre cele mai puternice state din UE.

Inca de la introducerea in circulatie a monedei unice, in 1999, nemtii au fost sceptici, in conditiile in care marca era, la vremea respectiva, una dintre cele mai stabile monede din lume, a doua dupa dolarul american in ceea ce priveste increderea investitorilor.

In aceste conditii, cancelarul Angela Mekel se confrunta cu cea mai mare criza personala de la alegerea in fruntea executivului de la Berlin, sustin jurnalistii de la Daily Express, opozitia speculand ca guvernul ar putea pica, avand in vedere ca cea mai mare parte a populatiei este impotriva planului de salvare a Greciei.