LATAM este cea mai recentă victimă din rândul corporaţiilor a epidemiei care a provocat oprirea majorităţii curselor aeriene, alăturându-se şi altor operatori, cum ar fi Avianca Holdings (Columbia) şi Virgin Australia Holdings Ltd, care s-au plasat sub protecţia Legii falimentului în încercarea de a-şi restructura datoriile.

"Am implementat o serie de măsuri dificile pentru a atenua impactul acestei crize fără precedent cu care se confruntă industria aviatică, dar în cele din urmă această cale reprezintă cea mai bună opţiune", a afirmat directorul general al LATAM, Roberto Alvo, potrivit Agerpres.

Zborurile companiei vor continua în timp ce se află sub protecţia Legii falimentului, iar filialele sale din Argentina, Brazilia şi Paraguay nu au fost incluse în acest demers.

Operatorul aerian american Delta Airlines este cel mai mare acţionar al LATAM, plătind anul trecut 1,9 miliarde de dolari pentru o participaţie de 20%. Alţi acţionari importanţi sunt familiile Cueto şi Amaro, precum şi Qatar Airways.