Încă o lovitură pentru Deutsche Bank, după trei ani consecutivi de pierderi. Subsidiara din SUA nu a trecut testele de stres ale Fed
Deutsche Bank
Subsidiara din SUA a Deutsche Bank nu a reuşit să treacă de a doua etapă a testelor de stres anuale, a anunţat joi Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed), în timp ce marile bănci de investiţii de pe Wall Street, Goldman Sachs şi Morgan Stanley au promovat cu anumite limite, scrie Financial Times, preluat de Agerpres.
Toate cele 35 de mari bănci care operează în SUA au trecut săptămâna trecută cu succes prima etapă a testelor de stres anuale, demonstrând că sunt suficient de solide pentru a suporta condiţii de recesiune extremă şi să menţină fondurile proprii deasupra nivelului minim cerut, a precizat Fed.
A doua rundă de teste se concentra pe managementul riscului şi pe verificările interne, zone în care Deutsche Bank înregistrează probleme. Anul trecut, toate băncile au trecut testele de stres din SUA.
Planurile Goldman Sachs şi Morgan Stanley privind capitalul au fost aprobate de Fed cu anumite limite, băncile nu vor avea permisiunea de a majora dividendele către acţionari, pentru a-şi majora capitalul. De asemenea, State Street Corp trebuie să-şi îmbunătăţească managementul riscului, a anunţat Rezerva Federală a SUA.
Într-un comunicat al Deutsche Bank se arată că Fed nu a avut obiecţii "cantitative" la planurile privind capitalul, ci mai degrabă motive "calitative", ceea ce înseamnă că banca nu a trecut testele de stres din cauza problemelor înregistrate la managementul riscului şi la verificările interne.
Subsidiara din SUA a Deutsche Bank a făcut investiţii semnificative pentru a-şi îmbunătăţi nivelul capitalului şi face progrese în toate domeniile, susţine banca germană.
Anul acesta, acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 43% la Bursa de la Frankfurt. După trei ani consecutivi cu pierderi, Deutsche Bank vrea să revină pe profit. La începutul lunii aprilie, Deutsche Bank a schimbat directorul general şi speră că sub conducerea lui Christian Sewing vrea să se reorienteze pe activităţile mai tradiţionale precum finanţarea companiilor şi pe Germania şi Europa.
Aceasta teste de stres au fost introduse în urmă cu opt ani de legea Dodd-Frank, după criza financiară din 2008, pentru a măsura soliditatea sectorului bancar, considerat vital pentru sănătatea economiei americane. În cel mai grav scenariu analizat de Fed, rata şomajului s-ar dubla la 10%, bursa s-ar prăbuşi iar piaţa imobiliară sr cunoaşte o criză severă.
Testele introduse de legea Dodd-Franck în 2010 şi denumite DFAST (pour "Dodd-Frank Act Stress Tests"), nu constituie însă decât o parte din examenul Fed. O a doua fază crucială va evalua sistemele de măsură şi control introduse de fiecare bancă iar rezultatele acestei faze mai calitative, denumită "CCAR" (Comprehensive Capital Analysis and Review), şi care vor fi publicate la data de 28 iunie, sunt aşteptate cu mai mare interes de pieţe pentru că Fed se va pronunţa asupra planurilor de redistribuire a capitalurilor către acţionari şi dacă situaţia o va cere se poate opune acestor planuri.
Pe acelasi subiect: