Pierderile nete de 497 milioane de euro raportate vineri de Deutsche Bank pentru anul 2017 sunt mult mai mari decât estimau analiştii intervievaţi de Reuters, care mizau pe un rezultat negativ de 290 milioane de euro.

Banca a subliniat că ar fi înregistrat un profit net de 900 milioane de euro dacă nu ar fi fost obligată să-şi reevalueze activele în urma modificării legislaţiei fiscale americane, operaţiune care i-a provocat pierderi de 1,4 miliarde euro, scrie Agerpres.

"Credem că suntem pe o traiectorie care să producă creştere şi randamente mai mari graţie unei gestiuni riguroase a costurilor şi riscurilor. Am făcut progrese dar nu suntem încă mulţumiţi de rezultatele noastre", a declarat directorul general de la Deutsche Bank, John Cryan.

Aceste rezultate arată că Deutsche Bank, un pilon al economiei Germaniei, se chinuie însă să genereze profit după mai mulţi ani de restructurări şi dispute în justiţie.

Recent, Deutsche Bank a intrat în atenţia opiniei publice pentru intenţia sa de a relua acordarea de bonusuri în pofida pierderilor. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Deutsche Bank va majora bonusurile aferente anului 2017 la peste un miliard de euro. În replică, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert i-a îndemnat pe directorii băncii să se gândească la impresia provocată opiniei publice de aceste bonusuri mărite.

Suma totală alocată de Deutsche Bank pentru bonusuri a scăzut până la 500 milioane de euro în 2016, de la 2,4 miliarde euro în 2015, după ce banca a fost nevoită să plătească o amendă în valoare de mai multe miliarde de dolari pentru vânzarea de obligaţiuni toxice