"Am spus ca tratatul nu va fi ratificat in forma actuala. Suntem hotarati in aceasta privinta", a afirmat oficialul la postul BFM TV.

Francois Hollande a fost investit marti in functia de presedinte al Frantei, primul politician de stanga ajuns in aceasta pozitie in ultimii 17 ani.

Moscovici face parte dintr-un guvern care inclina spre stanga si a fost precedat la Finante de Francois Baroin, venit din aripa conservatoare a scenei politice franceze.

Noul executiv de la Paris este un sustinator al disciplinei fiscale serioase, insa vrea de asemenea o strategie puternica pentru sustinerea cresterii economice in Europa, a spus Moscovici.

Renegocierea tratatului fiscal al UE, semnat in Luna martie de 25 de state membre si sustinut de fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy si de cancelarul german Angela Merkel, a fost una dintre temele cheie promovate de Hollande in timpul campaniei electorale.

Noul presedinte a discutat chestiunea cu Angela Merkel "la cateva ore dupa ceremonia de investire", care a avut loc marti, a afirmat Moscovici.

"Pactul trebuie amendat cu angajamente privind cresterea economica, iar cand spun asta ma refer la o strategie ambitioasa de crestere. Suntem cu totii foarte pro-europeni. Francois Hollande este foarte european, premierul Jean-Marc Ayrault este foarte european, eu sunt foarte european, si spunem ca trebuie sa impingem Europa pe o noua directie, fara a ne dezice de responsabilitatea bugetara. Pentru noi, disciplina fiscala si cresterea economica nu sunt in opozitie", a aratat el.

Moscovici a adaugat ca Merkel si Hollande au discutat mai multe variante privind promovarea cresterii economice, inclusiv cresterea gradului de utilizare a fondurilor structurale UE si a finantarii de la Banca Europeana pentru Investitii, si folosirea de asa-numite "obligatiuni de proiect", prin care UE ar imprumuta bani pentru finantarea proiectelor care sustin cresterea economica.