Activele adaugate pe lista ar urma sa fie scoase la vanzare in urmatoarele luni, potrivit portalului elen Capital, transmite Mediafax.

Pe lista au fost adaugate si terenuri detinute de stat in strainatate, printre care o proprietate din Pretoria - Africa de Sud si Erevan - Armenia. 

Mai multe facilitati sportive construite pentru Jocurile Olimpice organizate in Grecia in 2004 vor fi, de asemenea, vandute. Printre acestea se afla Centrul Olimpic din Galatsi, Centrul de Echitatie din Markopoulo, in timp ce Centrul de Canotaj din Shinas poate fi doar luat in exploatare. 

Grecia s-a angajat sa privatizeze companii si sa vanda active ale statului, precum si sa adopte masuri dure de austeritate si reforme, in cadrul unui program de imprumuturi externe de la tarile din zona euro si FMI.  Statul elen a fost ajutat cu doua pachete de imprumuturi, totalizand 240 de miliarde de euro incepand din 2010, dupa ce nu si-a mai putut refinanta datoriile pe piata financiara internationala, din cauza indatorarii ridcate.