"Vom inchide bancile si le vom nationaliza, dupa care vom elibera hartii IOU (I owe You, iti sunt dator), daca va fi nevoie, si stim cu totii ce inseamna asta. Dar ceea ce nu vom face, va fi sa devenim protectoratul UE", au afirmat sursele mentionate pentru The Telegraph. 

Potrivit surselor, guvernul condus de Alexis Tsipras este hotarat sa plateasca la timp salariile si pensiile din sectorul public, chiar daca nu va mai avea bani pentru rambursarea unei datorii de circa 450 milioane de euro scadenta pe 9 aprilie. 

"Suntem un guvern de stanga. Daca avem de ales intre a plati FMI si a plati populatiei, nu este tocmai o dilema dificila", a afirmat un reprezentat al guvernului. 

Miercuri, guvernul de la Atena a informat creditorii ca va ramane fara lichiditati pentru plata obligatiilor incepand cu data de 9 aprilie si a cerut deblocarea neconditionata a ultimei transe din imprumutul extern, solicitare respinsa de partenerii internationali.

Cui ii este frica de “Grexit”. Cine este cel mai mare creditor al Greciei si care sunt europenii care ar plati cel mai mult daca Atenei i s-ar sterge datoria 

Grecia canta prohodul zonei euro, daca Bruxellesul o obliga sa iasa din uniunea monetara: “Este ca un castel de carti. Cine va urma dupa noi? Portugalia? Italia?” 

Grexit 2015. Sinn: Plecarea Greciei, singura cale a acestei tari de a parasi "valea plangerii". Trebuie pastrata zona euro, insa una care prevede doar intrari, nu si iesiri, este o inchisoare