Biroul presedintelui Anastasiades a anuntat ca acesta a comunicat cu premierul elen, Antonis Samaras, in privinta tranzactiei, scrie cotidianul elen Kathimerini.

Ministerul de Finante de la Atena a confirmat, de asemenea, acordul dintre cele doua parti. In continuare, sunt asteptate oferte din partea bancilor elene pentru dviziile Hellenic Bank, Bank of Cyprus si Cyprus Popular Bank (Laiki).

Acestea vor avea nevoie de fonduri pentru capitalizare de 1,5 miliarde de euro. Potrivit unor informatii aparute recent in presa internationala, costul ar putea fi suportat in comun de Grecia si Cipru, insa informatia nu a fost confirmata.

Piraeus Bank, Alpha Bank, National Bank si Hellenic Postbank au fost toate mentionate ca posibili ofertanti pentru activele si sucursalele din Grecia ale bancilor cipriote.

Potrivit acordului dintre statele zonei euro si Cipru privind un pachet de imprumuturi externe, diviziile din Grecia ale bancilor au fost excluse de la taxarea depozitelor, sub conditia sa fie preluate de institutiile de credit elene.