Cosco controleaza doua dintre cele trei terminale de containere ale portului Pireu si, alaturi de alte firme straine, este pe lista scurta pentru achizitionarea participatiei de 51% in Autoritatea Portuara Pireu, unul dintre principalele active de stat pe care Grecia s-a angajat sa le privatizeze. 

"Negocierile progreseaza, a fost inclusa in discutii si reteaua de cale ferata. Grecia vrea sa imbunatateasca cooperarea cu Cosco in cel mai mare port al tarii, Pireu', a afirmat, vineri, Kammenos.

Declaratia sa vine dupa ce, luni, ministrii de Finante din zona euro au declarat ca sunt necesare "mai multe eforturi", in vederea ajungerii la un acord care sa permita deblocarea unei transe de 7,2 miliarde de euro din programul de asistenta, bani de care Atena are nevoie pentru a evita intrarea in incapacitate de plata. 

In februarie, noul Guvern de la Atena anunta inghetarea privatizarii activelor de stat, inclusiv a celor mai mari porturi ale tarii, Pireu si Salonic. Creditorii internationali ai tarii au cerut privatizari ale porturilor, companiilor de apa si canalizare si companiei de posta, in schimbul asistentei internationale.