PRISM era menit sa ramana un proiect secret, dar publicatiile Washington Post si The Guardian i-au dat in vileag existenta luna trecuta.  

"Am implementat programul ca sa protejez tara. Una dintre certitudinile din spatele sau a fost ca drepturile civile au fost respectate. Cred ca este nevoie de un echilibru si, asa cum a explicat si presedintele, acest echilibru exista", a spus Bush, intr-un interviu acordat pentru postul de stiri CNN.  

Programul a debutat in 2007, sub guvernarea lui George W. Bush, si a continuat in timpul mandatului Obama.

PRISM permite Administratiei Nationale pentru Securitate sa culeaga date de pe Internet si din e-mailuri de la cele mai mari companii de tehnologie din tara.   

Fostul presedinte a dat aceste explicatii din Zambia, acolo s-a aflat impreuna cu sotia sa, Laura, pentru a renova o clinica medicala.

Comentariile au fost primele de cand existenta proiectului a fost facuta publica si apararea subreda pe care si-a construit-o nu va face decat sa dea apa la moara criticilor care sustin ca PRISM a fost aprobat cu prea multa usurinta.  

Intrebat daca il considera un tradator pe Edward Snowden, cel care a scos la iveala informatiile despre program, aducandu-le in atentia celor doua ziare, Bush a spus ca acesta “a facut rau tarii”.