Barclays a admis, de asemenea, ca ar putea transmite astfel de informatii autoritatilor si membrilor parlamentului, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Institutia de credit a transmis clientilor scrisori in care mentioneaza detaliile pe care le detine si le foloseste. Acestea pot include "imagini ale clientului sau inregistrari vocale ale acestuia", precum si comentarii facute in relatia cu banca pe retele de socializare precum Facebook si Twitter.

Barclays a afirmat ca ar putea strange "informatii privind locatia folosind orice detalii despre dispozitive mobile furnizate de client", sugerand ca va putea cunoaste locul in care se afla un client oriunde in lume si in orice moment.

Banca a asigurat clientii ca toate informatiile transmise altor companii vor fi agregate pentru a arata evolutia pietei, iar persoanele nu vor putea fi identificate.

Un purtator de cuvant a declarat ca nu se intampla "nimic sinistru".

Barclays transmite scrisori clientilor care detin conturi la banca pentru a-i notifica in privinta schimbarilor, programate sa intre in vigoare de la 9 octombrie.