"Un lucru trebuie sa fie clar pentru francezi: DSK nu are si nu a avut niciodata vreo intentie sa-i dea bani", a spus Brafman.

Avocatul lui Strauss-Kahn a adaugat ca femeia "nu a suferit nici un prejudiciu", iar clientul sau este nevinovat.

Totodata, Benjamin Brafman a spus ca si procedura civila initiata de Nafissatou Diallo "se va prabusi ca si cea penala".

"Daca marturia acestei femei nu a fost considerata credibila o data, nu va fi nici a doua oara", a subliniat el.

Decizia de marti a justitiei americane de a retrage acuzatiile impotriva lui Dominique Strauss-Kahn a incheiat procedurile penale impotriva acestuia, insa Diallo a formulat, la inceputul lunii august, si o plangere civila impotriva fostului director FMI, cerand acordarea de despagubiri.

Astazi, fostul sef al FMI isi va putea recupera pasaportul

Dominique Strauss-Kahn isi va recupera pasaportul astazi, deoarece serviciile judiciare din New York si-au suspendat activitatea marti, dupa cutremurul care a afectat coasta de Est a Statelor Unite, a explicat avocatul William Taylor, citat de AFP.

Taylor anuntase initial ca fostul director FMI va putea reintra in posesia pasaportului marti, dupa ce justitia americana a decis sa renunte la toate acuzatiile formulate impotriva acestuia.

"Dominique va avea pasaportul maine dimineata. Ar fi trebuit sa-l recupereze astazi (marti - n.red.), dar biroul procurorului a fost inchis dupa cutremur", a declarat Taylor.

In prima declaratie de presa facuta dupa arestarea sa, la 14 mai, la bordul unui avion Air France, Strauss-Kahn a sustinut marti ca vrea sa se intoarca in Franta cat mai repede. Autoritatile americane i-au confiscat pasaportul dupa arestare, pentru a impiedica plecarea acestuia din tara.

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a fost resimtit marti dupa-amiaza pe Coasta de Est a Statelor Unite, determinand evacuarea mai multor cladiri oficiale din Washington si New York.

Citeste si:

Tribunalul din New York renunta la acuzatiile impotriva lui Dominique Strauss-Kahn. Ce urmeaza pentru fostul sef al FMI
 VIDEO

Fascinanta poveste a unui brand de tara care se intoarce impotriva economiei. Cel mai stabil stat, ingenuncheat de propria moneda