"Am lipsit de la intalnirea cu francezii", a spus acesta, precizand ca nu se pune problema unei candidaturi pentru alegerile prezidentiale.

"Ma voi odihni, ma voi regasi, imi voi acorda timp de gandire. Dar toata viata mea a fost consacrata incercarii de a fi util binelui public si vom vedea", a afirmat fostul director FMI.

Dominique Strauss-Kahn a fost retinut, la 14 mai, la New York, la bordul unui avion Air France care se pregatea sa decoleze catre Franta, fiind acuzat de agresiune sexuala asupra unei cameriste originare din Guineea. Ulterior, procuratura din Manhattan a renuntat la acuzatii, dupa ce a dezvaluit o serie de marturii mincinoase ale femeii.

Inaintea arestarii sale la New York, Dominique Strauss-Kahn era considerat favorit pentru a deveni candidatul Partidului Socialist francez la alegerile prezidentiale din Franta.

DSK recunoaste o "greseala morala" si o "relatie nepotrivita" cu Nafissatou Diallo

"Este o relatie nepotrivita,", a declarat Strauss-Kahn, adaugand: "Este o greseala morala si nu sunt mandru de ea".

"Mi-a fost teama, mi-a fost foarte teama, am fost umilit", a mai spus fostul director FMI, referindu-se la experienta din Statele Unite, unde a fost arestat si acuzat de agresiune sexuala, inainte ca procuratura din Manhattan sa renunte la acuzatii.

Strauss-Kahn a mafirmat deopotriva ca nu intentioneaza sa negocieze in procedura civila declansata impotriva sa de Diallo, care il acuza de agresiune sexuala.

Inainte de difuzarea interviului, in fata sediului canalului de televiziune TF1, aproximativ 50 de persoane (majoritatea femei) au participat la o manifestatie convocata de doua organizatii feministe. Protestatarele purtau doua bannere, pe care scria "DSK = lipsa de justitie. Cand o femeie spune <<Nu>>, inseamna <<Nu>>", si pancarte cu textele "Anne Sinclair, castreaza-l pe DSK", "DSK, o camerista nu este un obiect sexual" sau "DSK, homo erectus erectus".

DSK: Ziarista prezinta o "versiune imaginara" a faptelor

In Franta, ziarista si romanciera Tristane Banon il acuza pe Dominique Strauss-Kahn ca ar fi incercat sa o violeze in 2003. Interogat recent de politie, fostul director FMI a recunoscut ca i-a facut avansuri, insa neaga producerea oricarei agresiuni.

DSK afirma ca ziarista Tristane Banon prezinta "o versiune imaginara" a faptelor.

Dominique Strauss-Kahn a declarat in cadrul aceluiasi interviu difuzat duminica de TF1 ca jurnalista Tristane Banon, care il acuza de tentativa de viol, a prezentat "o versiune imaginara" a faptelor, precizand ca nu a comis nici o violenta impotriva acesteia, relateaza AFP.

"Am fost audiat ca martor. Am spus adevarul, si anume ca in cursul acestei intalniri nu a avut loc nici un act de agresiune, nici o violenta. Nu am spus nimic altceva (...) Versiunea care a fost prezentata este o versiune imaginara, o versiune calomnioasa", a adaugat Strauss-Kahn.

Banon a depus in iunie o plangere privind o tentativa de viol care ar fi fost comisa in 2003, iar Parchetul din Paris coordoneaza in prezent o ancheta pe aceasta tema.

Surse apropiate anchetatorilor au declarat vineri ca Dominique Strauss-Kahn a recunoscut, in cursul audierii, ca i-a facut avansuri lui Tristane Banon.

Citeste si:

Exista viata dupa Facebook. Doi fosti angajati ai retelei refuza 100 mil. dolari dupa colaborarea cu Zuckerberg. Ce gigant online i-a ofertat

Tara si miliardarul. Cine este cel mai bogat om de afaceri din fiecare stat european