Intrebat in legatura cu pozitia Libiei fata de Franta, prima tara care a recunoscut opozitia libiana, Seif Al-Islam a raspuns:

"In primul rand, Sarkozy trebuie sa returneze banii pe care i-a acceptat din partea Libiei pentru finantarea campaniei electorale".

"Noi i-am finantat campania si avem si dovezi. Suntem pregatiti sa dezvaluim totul. Primul lucru pe care il cerem din partea acestui clovn este sa returneze banii poporul libian. I-am acordat un ajutor pentru a lucra in favoarea poporului libian, dar ne-a dezamagit. Dati banii inapoi. Avem toate detaliile, conturile bancare, documentele si operatiunile de transfer. Le vom dezvalui in curand", a spus Seif Al-Islam.

Presedintia franceza a respins aceste acuzatii.

Presedintele Traian Basescu a avut o disputa cu Nicolas Sarkozy, in urma cu cateva saptamani la Bruxelles, pe tema unei eventuale interventii militare in Libia.

Sarkozy a avut o noua iesire nervoasa la adresa lui Traian Basescu. Ce l-a enervat pe presedintele Frantei VIDEO

Intr-o mare de voci, care spera ca baia de sange din Libia va fi oprita pe cale pasnica, un singur om a cerut invazia militara contra regimului Ghaddafi - Nicolas Sarkozy. Presedintele Romaniei si-a exercitat dreptul de VETO alaturi de ceilalti lideri europeni.

"In acest moment, Romania nu sustine o solutie militara in Libia. Repet, Romania nu sustine un asemenea demers. Consideram ca poate fi o eroare politica majora.", a declarat presedintele Traian Basescu.

Pozitia transanta a Romaniei l-a scos din minti pe Nicolas Sarkozy care a avut o reactie furioasa, aplanata de cancelarul german Angela Merkel.

Vezi si :

Sarkozy i-a taiat-o scurt lui Basescu la Summitul NATO! VIDEO!