"Ministerul Finantelor a intervenit pentru a bloca plecarea spre Libia a 900 de milioane de lire sterline, in bancnote", a afirmat premierul britanic David Cameron in fata Camerei Comunelor, confirmand informatiile de presa care descriu aceasta operatiune incredibila, potrivit Mediafax.

Citeste mai mult pe www.zf.ro!

Alertati, oficiali din Ministerul Finantelor au creat un scenariu plin de subterfugii. Ministrul Finantelor, George Osborne, a supervizat personal operatiunea, serviciile sale realizand ca erau necesare mai multe zile pentru obtinerea de documente legale care sa blocheze iesirea din Marea Britanie a seifurilor cu bancnote.

Serviciile vamale au creat atunci tot mai multe obstacole pentru a castiga timp. Potrivit presei, ele i-au instiintat mai intai pe interlocutorii libieni ca erau necesare mai multe zile pentru a pregati operatiunea si a gasi un avion adecvat acestei incarcaturi speciale.

Cand aliatii lui Kadhafi au raspuns ca o aeronava era deja pregatita, vamesii au afirmat ca acesta nu putea ateriza decat pe un mic aeroport din Kent, in sudul Angliei, la mai multe sute de kilometri de locul unde bancnotele erau depozitate.

Agentii vamali au subliniat ca un "convoi securizat" de 20 de vehicule de teren era necesar pentru a transporta toate seifurile. Ca rezultat al acestor manevre, Osborne a obtinut intre timp documentele care il autorizau sa opreasca iesirea din tara a banilor.

Citeste si:

Dupa SUA, Marea Britanie si Canada blocheaza bunurile lui Kadhafi! Marile Puteri cer demisia liderului libian!
Casele lui Gaddafi din SUA, blocate de Obama
Cum afecteaza conflictele din Orient economia romaneasca