Într-un interviu de 20 de minute acordat ziarului, Trump a spus că unii s-ar putea plânge că oţelul este "puţin mai scump" pe termen scurt din cauza taxelor vamale, dar a precizat că preţurile vor scădea în cele din urmă.

El a mai spus că taxele de 25% pe importurile de oţel vor salva o industrie importantă pentru securitatea naţională a SUA, scrie Agerpres.

Ca rezultat al aplicării noilor tarife, competiţia va fi "internă, cum era în zilele de demult când chiar aveam oţel şi U.S. Steel era cea mai mare companie a noastră", a mai declarat Trump pentru Wall Street Journal.

Pe de altă parte, China a anunțat că va trimite un înalt responsabil în SUA la sfârşitul lui august pentru a relua negocierile comerciale, într-un moment în care tensiunile comerciale se acutizează.

Ministrul adjunct al comerţului Wang Shouwen se va întâlni cu subsecretarul Trezoreriei care răspunde de afacerile internaţionale, David Malpass, la invitaţia SUA, a precizat ministerul într-un comunicat.

"Partea chineză reafirmă că se opune unilateralismului şi practicilor de protecţionism comercial şi că nu acceptă nicio măsură unilaterală de restricţie comercială", a explicat ministerul.

"China salută dialogul şi comunicarea pe baza reciprocităţii, a egalităţii şi a integrităţii", a adăugat sursa citată.

Secretarul american pentru comerţ, Wilbur Ross, a purtat în iunie discuţii la Beijing pe tema chestiunilor comerciale cu vicepremierul chinez Liu He.

Aceste discuţii nu au dus însă la diminuarea tensiunilor, iar SUA au impus la începutul lui iulie taxe vamale punitive pe importuri din China de 34 de miliarde de dolari, la care regimul chinez a replicat imediat.

Casa Albă se pregăteşte să aplice de săptămâna viitoare noi taxe vamale pentru bunuri din China suplimentare de 16 miliarde de dolari.