Democraţii au câştigat în Georgia unul dintre locurile din Senat şi au preluat conducerea în cursa electorală pentru cel de-al doilea loc disputat, până la ora 09:00 GMT, apropiindu-se de obţinerea majorităţii în camera superioară.

Analiştii consideră, în general, că un Senat controlat de Democraţi ar fi un factor pozitiv pentru creşterea economiei globale, deci şi pentru activele mai riscante, dar un factor negativ pentru obligaţiuni şi pentru dolar, întrucât deficitul bugetar şi cel comercial ar creşte şi mai mult.

Indicele dolarului a atins cel mai redus nivel din aprilie 2018, la deschiderea pieţelor europene, după ce a coborât şi pe timpul nopţii, scrie News.ro.

La ora 09:01 GMT, indicele dolarului era în declin cu 0,1%, la 89,387. Dolarul a scăzut şi la cel mai redus nivel din ultimii şase ani faţă de francul elveţian, la 0,8761 franci pe unitate.

Euro a avansat cu 0,2%, la 1,2326 dolari pe unitate, după ce a atins în timpul tranzacţiilor de 1,2346 dolari pe unitate.

”Nu ne-am aşteptat la victorii ale democraţilor în aceste alegeri şi în consecinţă anticipăm să sunt justificate revizuiri în scădere pentru dolar în acest an”, a afirmat Derek Halpenny, director pentru cercetări la MUFG, într-o notă adresată clienţilor.

”În prezent avem ca ţintă un nivel de 1,2800 pentru euro/dolar la sfârşitul anului”, a adăugat acesta.