"Vom continua să adaptăm afacerea noastră la dinamica pieţelor. Conform acestei dinamici şi adaptări, am închis recent un număr redus de restaurante", a anunţat Arcos Dorados într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Informaţia vine într-un moment în care, pe reţelele sociale, se semnalează că în Venezuela, ţară afectată de o gravă criză economică, au fost închise şapte restaurante ale lanţului, în Caracas şi în alte localităţi.

Totuşi, compania precizează că nu sunt închise francizele şi că funcţionează "peste 120 de restaurante pe teritoriul naţional".

Venezuela, ţara cu cele mai mari rezerve dovedite de petrol din lume, trece printr-o gravă criză economică, tradusă prin hiperinflaţie, lipsă de medicamente, alimente şi probleme ale serviciilor publice.

Guvernul venezuelean a implementat, din 20 august, o serie de măsuri în cadrul "planului de recuperare economică", multe dintre acestea respinse de către opoziţie şi economişti, considerându-se că agravează criza.

Printre aceste măsuri se numără majorarea salariului de până la 35 de ori, controlul preţurilor la 25 de produse alimentare, devalorizarea monedei şi reconservesia monetară, bolivarului fiindu-i tăiate cinci zerouri.

Conform estimărilor Fondului Monetar Internaţional, inflaţia în Venezuela ar putea încheia anul la un nivel de 1.000.000%.