Va avea insa numai statut de observator, fara drept de vot, relateaza BBC.

Decizia Marii Britanii de a participa la negocieri coincide si cu ultimele date publicate de Institutul francez de Statistica, potrivit carora Franta se indreapta spre recesiune.

Premierul si-a manifestat din nou dorinta ca acordul fiscal sa reuseasca si sa gaseasca modalitatea prin care  institutiile europene sa-si indeplineasca rolul de guardian al Tratatului UE, legat de pietele financiare. De aceea, am fost de acord sa participam la discutiile tehnice”, a declarat un purtator de cuvant din Downing Street.

Miscarea poate fi vazuta si ca o incerare de reconciliere a premierului britanic, atat cu restul tarilor UE, cat si cu partenerii de guvernare din coalitie.

David Cameron si-a exprimat pozitia intr-o convorbire telefonica cu Herman von Rompuy. Purtatorul de cuvant al lui Cameron a respins ideea ca premierul britanic nu a fost de acord cu acordul fiscal acceptat de celelelte 26 de state membre saptamana trecuta.

Statele membre UE au decis, saptamana trecuta, ca politicile fiscale din uniune sa fie mai atent monitorizate de la Bruxelles, fiecare tara urmand sa transpuna in Constitutie limita de deficit convenita. Marea Britanie a fost singura tara care nu a fost de acord cu noile conditii.

Marea Britanie a facut primul pas in afara UE. Refuzul lui Cameron de a se alinia celorlalte state membre a socat Londra

Primul pas catre Statele Unite ale Europei: Bruxelles-ul va controla cheltuielile tarilor membre. Regulile dupa care vor functiona finantele UE VIDEO