Dupa Kosovo, despre care scrie ca este paradisul traficului de organe, romanii sunt urmatorul grup dezagreabil de "parteneri europeni".

Romanii sunt obligati in continuare sa stea pe locurile din spate: li s-a permis sa adere la UE in pofida amplorii crimei organizate si a coruptiei din tara (...) dar acum ca au intrat, francezii, germanii si ceilalti incep sa ii dispretuiasca", scrie cotidianul britanic.

Taberele instalate de romani au provocat destule dispute in Franta si Italia, fara sa mai fie nevoie ca mafia romaneasca sa circule liber in spatiul Schengen, continua Daily Mail.

"Romanii nu vor accepta sa li se spuna ca sunt membrii UE de mana a doua. Parlamentul de la Bucuresti a inceput sa ameninte cu impiedicarea aderarii Croatiei si cu blocarea sau cel putin tergiversarea ratificarii unui protocol care permite unui numar suplimentar de parlamentari europeni sa isi preia functiile in PE, in cazul in care tara lor nu este primita in Schengen", afirma cotidianul.

Intre timp, un alt potential membru, Turcia, nu ar trebui sa adere la UE din cauza diferentelor culturale si politice, conchide Daily Mail.