"In urmatorul deceniu, fortele armate vor primi peste 400 de rachete balistice intercontinentale moderne, amplasate la sol si pe mare, opt submarine cu rachete balistice, aproximativ 20 de submarine de atac, peste 50 de nave de suprafata si circa 100 de aeronave militare", a scris Putin intr-un nou articol publicat de Rosiskaia Gazeta, scrie Mediafax.

El a precizat ca printre dotari vor mai figura "peste 600 de aeronave moderne, inclusiv bombardiere de generatia a V-a, peste o mie de elicoptere, 28 de sisteme de racheta suprafata-aer de tip S-400, 38 de sisteme de aparare aeriana Vitiaz, zece sisteme de rachete tactice Iskander-M, peste 2.300 de tancuri moderne, circa 2.000 de arme si sisteme autopropulsate de artilerie, precum si 17.000 de vehicule militare".

Potrivit lui Vladimir Putin, componentele terestra, maritima si aeriana ale triadei Rusiei sunt stabile si suficiente pentru moment. Premierul a mai apreciat ca investitiile substantiale in sectorul apararii din Rusia, in special in programe de armament, vor fi benefice pentru economia tarii.

Seful Statului Major General rus, generalul Nikolai Makarov, declara la 15 februarie ca Rusia isi va folosi armele nucleare ca raspuns la orice amenintare iminenta la adresa securitatii sale nationale. Ministerul Apararii vrea sa achizitioneze cel putin 10 submarine nucleare strategice din clasa Borei, sa-si modernizeze flota de bombardiere strategice Tu-160 Blackjack si Tu-95 Bear si sa-si echipeze Fortele Strategice de Rachete cu sisteme balistice mobile Iars.

Citeste si:

Putin, conducatorul perpetuu. Devenit spaima oligarhilor, fostul agent KGB a salvat Rusia de la dezastru economic VIDEO