"Rezultatul alegerilor nu va avea un efect semnificativ asupra revenirii lui Putin la presedintie. In schimb, arata ca oamenii s-au saturat de modul autoritar in care el si partidul sau conduc Rusia. Mai mult, alegatorii sunt nemultumiti de schimbul de functii dintre Putin si presedintele Medvedev si chiar furiosi ca lucrurile acestea nu se decid in mod democratic", au comentat jurnalistii de la Sky News.

Desi palid si nedormit, premierul Vladimir Putin a tinut sa ofere un discurs pozitiv. Laconic...

"Fara nicio indoiala ca putem asigura o dezvoltare stabila a tarii cu ajutorul acestui rezultat. Le multumesc celor care au facut totul posibil", a spus Putin.

La randul lui, Medvedev, actualul presedinte si probabil viitorul premier, a laudat democratia "vibranta" din Federatie. "Democratia e in actiune. Partidul nostru are o buna sustinere, dupa cum vedeti, reprezinta 50% din populatie", a spus presedintele Rusiei.

Daca e sa vorbim, totusi, despre "un ghimpe in coasta puterii", Partidul Comunist a reusit sa stranga aproape 20% din voturi, cu 8 procente mai mult fata de ultimele alegeri. Alte doua formatiuni care au trecut de pragul de 7% sunt Rusia Dreapta si Liberal-Democratii.