"Cred ca ar fi bine ca acest congres sa sustina candidatura liderului partidului, Vladimir Putin, la functia de presedinte al tarii", a declarat Medvedev.

La randul sau, premierul rus Vladimir Putin, a spus ca este o "mare onoare" pentru el sa fie candidat la alegerile prezidentiale in 2012 si a adaugat ca actualul presedinte, Dmitri Medvedev, ar putea deveni premier.

"Sunt sigur ca Rusia Unita va castiga (alegerile legislative din decembrie) si ca pe baza acestei sustineri populare, Dmitri Anatolevici va putea infiinta o noua echipa, tanara, eficienta si energica, si va putea conduce Guvernul Rusiei", a declarat Putin.

Putin a fost presedintele Rusiei in doua mandate, intre anii 2000-2008. Acesta l-a desemnat, in 2008, pe Medvedev, in varsta de 46 de ani, drept succesorul sau si a preluat conducerea guvernului rus.

O reforma constitutionala, adoptata in 2008, a prelungit durata mandatului prezidential de la patru la sase ani incepand din 2012. Astfel, teoretic, Putin, in varsta de 58 de ani, ar putea sa candideze si in 2018 si sa ramana la putere pana in 2024.

Citeste si:

Wikileaks: Presedintele Traian Basescu, pregatit pentru un razboi cu Rusia VIDEO

Medvedev “vinde” Rusia pentru 30 de miliarde de dolari. Cum vrea liderul de la Kremlin sa evite criza