Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 2,9% în perioada mai - iulie 2018, faţă de un avans de 2,7% în precedentele trei luni. Este cel mai rapid ritm de creştere din iulie 2015, scrie Agerpres.

Incluzând bonusurile, salariile au crescut cu 2,6% în perioada mai - iulie 2018, de la 2,4% în precedentele trei luni. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un avans de 2,5%.

Creşterea salariilor a fost mai rapidă decât inflaţia, care s-a situat în perioada menţionată la 2,4%.

"Datele privind piaţa forţei de muncă sugerează că în sfârşit concurenţa pentru angajaţi sprijină majorarea salariilor. Încetinirea din mai şi iunie a fost contrabalansată de avansul din iulie. Câştigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat cel mai rapid ritm de creştere din iulie 2015", a apreciat Andrew Wishart, economist la Capital Economics.

Oficiul Naţional de Statistică a anunţat că rata şomajului s-a menţinut la 4% în perioada mai - iulie 2018, cel mai redus nivel din 1975, iar numărul şomerilor a scăzut cu 55.000, la 1,36 milioane. Numărul angajaţilor din Regatul Unit a crescut cu 3.000, la 32,39 milioane, în timp ce rata angajării a urcat la nivelul record de 75,5%.

David Freeman, director în cadrul ONS, a declarat: "În timp ce numărul de angajaţi nu s-a modificat semnificativ, creşterea ratei angajării a încetinit. Totuşi, piaţa forţei de muncă rămâne robustă, rata angajării urcând la un nivel record, rata şomajului este la cel mai redus nivel din 1975 şi există un număr record de locuri de muncă vacante."