Recordul confirmă, potrivit unei definiţii acceptate pe scară largă, că cel mai urmărit indice de pe Wall Street a intrat în aşa-numita piaţă bull, după ce pe 23 martie a atins un minim al pandemiei. De atunci, S&P 500 a crescut cu 55%, scrie News.ro.

În aceste condiţii, piaţa bear, care a început la sfârşitul lunii februarie, a fost cea mai scurtă din istoria indicelui S&P 500.

De la minimul atins pe 23 martie, S&P a consemnat cea mai puternică creştere pe parcursul a 103 zile din ultimii 87 de ani, arată datele firmei de analiză a pieţei Refinitiv.

Măsurile de stimulare fiscală şi monetară de ordinul miilor de miliarde de dolari au inundat Wall Street cu bani, împingându-i pe investitorii în căutare de randamente atractive să investească în acţiuni.

Cele mai atractive acţiuni au fost considerate cele ale Amazon şi alte altor companii de tehnologie.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut marţi cu 0,24%, S&P 500 a urcat cu 0,23%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 0,73%.

Indicele Nasdaq a atins al 18-lea nivel record de la începutul lunii iunie, când a confirmat redresarea după vânzările provocate de coronavirus. Recordul consemnat marţi este al 34-lea nivel record atins la închidere în acest an, comparativ cu 31 de recorduri la închidere înregistrate în 2019 şi 29 în 2018.