Potrivit The Wall Street Journal, care afirmă că Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, ar fi trebuit să finalizeze marţi semnarea contractelor, tranzacţia vizează un apartament de lux aflat la ultimul etaj al unui imobil situat pe un bulevard foarte şic din Manhattan, 5th Avenue, şi două locuinţe situate imediat sub acesta.

Dacă va decide să unească cele trei apartamente, Jeff Bezos ar putea obţine o suprafaţă totală de aproape 1.600 de metri pătraţi, cu 12 camere, la doar câteva străzi distanţă de legendara Empire State Building şi de celebrul Flatiron Building, un imobil ce are forma unui fier de călcat, potrivit Agerpres.

Dacă va achita suma de 80 de milioane de dolari, antreprenorul american va fi însă departe de preţul oferit pentru cel mai scump apartament din New York, vândut în luna ianuarie cu 238 de milioane de dolari CEO-ului companiei de investiţii Citadel, Ken Griffin.

Însă Jeff Bezos, aflat în proces de divorţ, deţine deja un portofoliu imobiliar consistent, ce include reşedinţe în Beverly Hills, Washington şi Medina, relatează The Wall Street Journal.

Fosta lui soţie, MacKenzie Bezos, s-a angajat recent să doneze cea mai mare parte a averii sale în beneficiul unor organizaţii de caritate.

Multimiliardarul american, în vârstă de 55 de ani, doreşte să se mute la New York deşi compania pe care a înfiinţat-o, Amazon, un gigant în industria comerţului online, a renunţat în februarie să îşi construiască noul sediu general în această metropolă. El s-a confruntat atunci cu o ostilitate tot mai mare din partea mai multor aleşi locali, care s-au opus celor 3 miliarde de dolari de scutiri fiscale prevăzute pentru acel proiect.

Grupul Amazon şi compania imobiliară însărcinată cu vânzarea apartamentelor din acel imobil nu au răspuns deocamdată solicitărilor AFP de a face declaraţii pe această temă.