In luna mai, dupa listarea Facebook la bursa de la New York, participatia lui Mark Zuckerberg la companie avea o valoare de aproape 19 miliarde de dolari.  In prezent, actiunile lui Zuckerberg la Facebook valoreaza cu 5 miliarde de dolari mai putin, pentru multi investitori fiind inca neclar de unde va scoate compania profituri pentru a justifica o valoare de piata atat de mare. Un semnal important este si decizia multor actionari vechi, angajati si executivi Facebook de a vinde actiunile pe parcursul acestui an, transmite Mediafax.

Miliardarul mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a facut in acest an investitii neprofitabile in Europa.  Slim detine America Movil, cea mai mare companie de telecomunicatii din America Latina, si vrea sa-si diversifice portofoliul prin preluarea de active in Europa la preturi de criza.  Participatiile preluate in acest an de America Movil la Telekom Austria si KPN (Olanda) s-au depreciat insa cu aproximativ 2 miliarde euro, debutul magnatului sud-american pe piata europeana fiind marcat astfel de pierderi masive.  Slim a cumparat 23% din Telekom Austria si 28% din KPN, valoarea totala a achizitiilor fiind de aproximativ 4 miliarde de dolari. Actiunile companiei austriece au coborat insa cu 42% dupa intrarea America Movil, in timp ce KPN a pierdut 46% din valoare.  Averea lui Carlos Slim a scazut astfel la putin peste 70 miliarde de dolari. 

Un alt nume sonor care intra pe lista celor mai mari pierzatori din acest an este Nathaniel Rothschild. Investitorul incearca sa faca avere prin investitii in industria resurselor naturale si a inceput anul cu o "zestre" de 1 miliard de lire sterline, potrivit Sunday Times RIch List.  Rothschild este unul dintre cei mai importanti actionari ai companiei miniere Bumi si ai producatorului de componente electrice Volex. Actiunile Bumi au scazut cu 70% in acest an, iar Volex a pierdut 75% din valoare. Nici investitiile lui Rothschild in industria petroliera nu au avut o evolutie pozitiva, titlurile grupului Genel coborand cu 6%.  Astfel, previziunile ca Nathaniel va devenit "cel mai bogat Rothschild" par putin optimiste, noteaza The Guardian. 

Intre timp, indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a crescut in acest an cu 15%, potrivit Bloomberg.  In SUA, indicele Standard & Poor's 500 al bursei de la New York a avansat cu aproximativ 10% in 2012. Indicele Asia-Pacific al burselor asiatice din afara Japoniei a urcat cu 13%, iar indicele Nikkei 225 al bursei de la Tokyo a crescut cu aproximativ 20%.