Rinehart era o vaduva de 30 de ani care isi crestea singura cei patru copii, cand a mostenit de la tatal ei compania miniera a acestuia.

De atunci, Gina Rinehart si-a crescut afacerea, numai anul trecut dublandu-si profitul la 6 miliarde de lire sterline, ceea ce a facut-o cea mai bogata persoana din Australia. Iar acesta nu a fost decat inceputul.

O analiza a gigantului bancar Citigroup arata ca afacerea miniera a femeii va continua sa creasca, iar profitul s-ar putea majora de zece ori in doar cativa ani.

Daca firma lui Rinehart ar fi fost listata la ASX (bursa de valori australiana) si ar fi fost evaluata la fel ca firma concurenta, Rio Tinto, compania ar valora peste 30 de miliarde de dolari (19 miliarde de lire sterline), ceea ce ar plasa-o in top zece cei mai bogati oameni din lume”, scrie si site-ul australian de business SmartCompany.

Pe de alta parte, compania are in dezvoltare trei proiecte minere importante bazate pe extractia de carbune si de fier, care, in conditiile mentinerii preturilor minereurilor la un nivel ridicat, ii vor aduce un profit anual de aproximativ 10 miliarde de dolari.

Daca aceste previziuni se vor dovedi a fi corecte, averea personala a Ginei Rinehart va depasi 100 de miliarde de dolari (63 de miliarde de lire sterline), mai scrie Yahoonews.

Sursa foto: The Daily Telegraph