Cea mai mare companie de infrastructură din lume vrea să reconstruiască Europa. Cum se transformă continentul, după Brexit
Autostrazi, infrastructura
Grupul italian Atlantia SpA, cea mai mare companie de infrastructură din lume, consideră Europa drept cea mai atractivă piaţă pentru creştere, scrie Bloomberg.
Gigantul de infrastructură susține că Europa ar putea chiar să beneficieze de pe urma Brexitului, în condiţiile în care traficul prin tunelul de sub Canalul Mânecii ar putea să crească.
Europa din afara Italiei "este cea mai promiţătoare zonă în termeni de randament de capital. Este cel mai bun loc pentru a-ţi concentra investiţiile având în vedere costul redus al finanţării, existenţa unor infrastructuri vechi şi limitele de capacitate care reprezintă o oportunitate", a declarat directorul general de la Atlantia SpA, Giovanni Castellucci, potrivit Agerpres.
Grupul italian Atlantia SpA este în mijlocul unui proces de diversificare a operaţiunilor dincolo de Italia, chiar dacă nu caută noi pieţe. "În primul rând, vrem să devenim mai puternici în ţările unde suntem prezenţi deja", a spus Castellucci, precizând că drumurile urbane cu taxă şi aeroporturile sunt principalele zone de interes.
Directorul Atlantia a mai spus că grupul italian nu este îngrijorat de posibilitatea ca Brexitul să îi afecteze afacerile în regiune. Deşi Marea Britanie se îndreaptă spre o zonă incertă, votul în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană ar putea fi o oportunitate pentru Atlantia, care este cel mai mare acţionar la compania Getlink SE, care deţine la rândul său societatea Eurotunnel, operatorul tunelului de sub Canalul Mânecii, a apreciat Castellucci.
Potrivit acestuia, traficul prin tunel ar putea să crească după Brexit, ca urmare a tranziţiei spre un viitor în care vor exista mari centre financiare în mai multe oraşe din Europa, ceea ce va însemna mai multe călătorii între Londra şi oraşe de pe continent precum Amsterdam, Bruxelles şi Paris.
Chiar dacă în luna martie a anului trecut a finalizat o tranzacţie în valoare de 23 de miliarde dolari pentru a prelua rivalul spaniol Abertis Infraestructuras SA, 2018 a fost un dificil pentru Atlantia, după ce 43 de persoane au decedat după prăbuşirea unui viaduct la Genoa, viaduct gestionat de Autostrade, divizie a Atlantia.
Luna viitoare, Giovanni Castellucci, 59 de ani, ar urma să înceapă un alt mandat de trei ani în fruntea Atlantia, companie controlată de familia Benetton.
Pe acelasi subiect: