În lunile mai şi iunie ale acestui an, personalul de la o cafenea şi două restaurante au descoperit peste 95.000 de euro în bancnote mari, după ce proprietarii banilor au încercat să scape de ei aruncându-i în toalete.

Muncitorii vor putea să facă cerere pentru a păstra banii găsiţi după ce procurorii vor închide cazul, a confirmat vineri un purtător de cuvânt de la Procuratura din Geneva, potrivit Agerpres.

Afacerea bizară a început după ce personalul unei sucursale a băncii UBS Group AG din centrul oraşului Geneva a descoperit în data de 11 mai că toaletele sunt înfundate.

Ulterior, au descoperit 40.000 de euro în bancnote rupte, iar imaginile camerelor de supraveghere au arătat siluetele a trei femei şi a unui bărbat care au făcut mai multe curse între o casetă de valori şi toalete, potrivit publicaţiei Tribune de Geneve.

În cursul aceleiaşi zile, alţi 8.500 de euro au fost găsiţi în toaleta unei patiserii care se afla în aceeaşi clădire cu banca, iar în cursul nopţii următoare o femeie de serviciu de la cafeneaua din apropiere - Cafe du Centre - a descoperit şi ea aproximativ 26.000 de euro. Cea mai mare sumă a fost găsită o lună mai târziu de angajaţii unei pizzerii din apropiere, care au descoperit 60.000 de euro în bancnote parţial distruse.

Găsitorii nu pot păstra încă banii. Mai întâi trebuie să depună o cerere oficială pentru aceşti bani, care au fost sechestraţi de autorităţile din Geneva, a explicat purtătorul de cuvânt.

Procuratura din Geneva nu a avansat nicio teorie cu privire la persoanele care au încercat să arunce banii în toaletă. Cazul a fost închis pentru că nu există motive să fie formulate acuzaţii împotriva cuiva care este suspectat de cel mult daune aduse proprietăţii publice. Chiar şi aşa, cazul a generat semne de întrebare în rândul localnicilor, într-un oraş în care angajaţii restaurantelor şi magazinelor nu sunt surprinşi dacă un client plăteşte cu bancnote de 500 sau chiar 1.000 de franci.