Potrivit unui comunicat al companiei, GEFCO, lider în soluții de logistică auto, a transportat 500 de tone de componente auto esențiale de la Wuhan, din China, către Franța, cu ajutorul unuia dintre primele trenuri dedicate (block trains) care au plecat din orașul chinez de la instalarea carantinei COVID-19 și până în prezent.

Cele 41 de containere au ajuns la terminalul Lille Dourges din Dourges, nordul Franței, la 19 zile de la colectare, pe 21 aprilie 2020, după un traseu de 10.000 km parcurși prin șapte țări: China, Kazahstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania și Franța.

GEFCO a oferit proceduri fără contact uman în toate terminalele, ca parte a procedurilor stricte de siguranță în contextul COVID-19. Prin transportarea componentelor pe cale feroviară, timp de trei săptămâni, în containere sigilate, s-a asigurat că nu există niciun risc de contaminare.

Citește și: Turcii care au construit unul dintre cele mai lungi poduri suspendate din lume și tunelul de metrou pe sub Bosfor au câștigat licitația pentru centura Capitalei

"Asigurarea primului block train de la Wuhan către Franța a marcat o realizare importantă pentru GEFCO în contextul provocărilor globale generate criza COVID-19. În aceste vremuri dificile, soluția noastră de transport feroviar reprezintă o propunere sustenabilă, eficientă din punctul de vedere al costurilor și al timpului, dar și de încredere”, a declarat Alice Defranoux, Global Rail Manager GEFCO.

Odată cu întreruperea activităților fabricilor auto în Europa, GEFCO a venit cu soluții de stocare a componentelor în depozite locale, pentru a le asigura clienților un acces rapid la stocuri imediat ce producția a repornit. Cu scopul de a ajuta producătorii în reluarea activității, GEFCO a transportat peste două milioane de măști pentru a proteja sănătatea angajaților la revenirea la lucru. Inițial, aceste transporturi de echipamente de protecție au fost realizate pe calea aeriană, dar acum continuă cu ajutorul trenurilor speciale.

GEFCO este lider mondial în soluții pentru lanțuri de distribuție multimodale și lider european în logistică auto. Cu 70 de ani de expertiză și 15.000 de angajați, GEFCO proiectează soluții inteligente și flexibile pentru a face față celor mai complexe provocări ale lanțului de distribuție din fiecare sector al industriei. Prezent în 47 de țări, cu o rețea globală integrată, GEFCO deservește 300 de destinații în întreaga lume. În 2019, Grupul a generat venituri de 4,7 miliarde uro.