In jurul orei 6,50 GMT, cotatia barilului de titei Brent cu livrare in octombrie era in scadere cu 51 de centi pana la 48,38 dolari. De asemenea, cotatia barilului de titei WTI de referinta pe piata din SUA a scazut cu 65 de centi, pana la 45,27 dolari.

Arabia Saudita considera ca un summit al tarilor producatoare de titei nu va reusi sa opreasca declinul pretului petrolului, au anuntat joi surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul. 

Vineri, Goldman Sachs a revizuit in scadere estimarea privind cotatia barilului de titei WTI in 2016, la 45 de dolari, de la 57 de dolari prognozat anterior.

Anul acesta, cotatia barilului de titei WTI va fi undeva la 48,1 dolari, de la 52 dolari anterior, iar cea a barilului de titei Brent, la 49,50 de dolari anul viitor (de la 62 de dolari estimat anterior), iar in acest an la 53,70 dolari (de la 58,20 de dolari estimat anterior), potrivit Goldman Sachs. 

'Piata petrolului se confrunta acum cu o supraproductie mai ridicata decat am estimat si ne asteptam ca excedentul sa persiste si in 2016. In acest context, am decis sa revizuim din nou in scadere estimarile privind pretul titeiului", a apreciat analistul Damien Courvalin de la Goldman. 

Cotatia barilului de titei ar putea sa scada la 20 de dolari, daca excedentul depaseste capacitatea de stocare si nivelul productiei nu incetineste, au avertizat analistii.