În urma restricţiilor parţiale din majoritatea ţărilor din zona euro, economia regiunii ar urma să scadă anul acesta dar datele încurajatoare privind vaccinurile au sporit speranţele că viaţa ar putea reveni la normal până la finalul lui 2021.

Anul acesta, PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze un declin de 5,5%, după ce anterior se previzionase o scădere de 7,2%. Anul viitor creşterea ar urma să încetinească la 3%, faţă de un avans de 3,2% estimat anterior, precizează Bundesbank în raportul actualizat privind proiecţiile asupra evoluţiei celei mai mari economii europene.

"Proiecţiile noastre anticipează o redresare accentuată a economiei după trimestrul patru din 2020 şi primele trei luni din 2021. Mă aşteptam la ridicarea graduală a restricţiilor în vara anului viitor, datorită progreselor din domeniul medical şi a majorării consumului", a afirmat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann, potrivit Agerpres.

Apoi redresarea va accelera, şi până în 2022 creşterea ar putea atinge 4,5%, depăşind estimările precedente, de 3,8%.

Luna trecută, Guvernul de la Berlin a îmbunătăţit estimările privind evoluţia PIB-ului Germaniei în 2020. Autorităţile germane se aşteaptă acum la un declin al PIB-ului Germaniei de 5,5% anul acesta, faţă de un recul de 5,8% previzionat anterior. De asemenea, Executivul a confirmat prognoza privind un avans al economiei germane de 4,4% în 2021.